• همه ما در زندگی، برای ایجاد تغییرات مثبت، به یک کوچ حرفه‌ای نیاز داریم. ( آنتونی رابینز )
  • کوچینگ VIP
  • قوانین و مقررات
  • تماس با ما
logo-newlogo-newlogo-newlogo-new
  • صفحه اصلی
  • دانشکده توسعه
  • آزمون استعدادیابی
  • تپینگ EFT
  • درباره من
  • رزرو جلسه خصوصی
  • صفحه اصلی
  • دانشکده توسعه
  • آزمون استعدادیابی
  • تپینگ EFT
  • درباره من
  • رزرو جلسه خصوصی
0
قانون شکرگزاری
قانون طلایی شکرگزاری

شکرگزاری، ساده‌ترین و لذت‌بخش‌ترین راه برای استفاده هرچه بیشتر از نعمت‌های خداوند مهربان است. نعمت‌های خداوند مانند یک اقیانوس بی‌انتها و بیکران است. این شما هستید که تصمیم می‌گیرید از این اقیانوس به چه اندازه بهره ببرید و تا چه حد لذت استفاده از نعمت‌های بی‌شمار آن را بچشید. هر چقدر بیشتر بابت نعمت‌ها و داشته‌های تان شکرگزار باشید خداوند نعمت‌های بیشتری را وارد زندگی‌تان خواهد کرد. در ادامه این مقاله در مدرسه توسعه فردی با قانون شکرگزاری به عنوان یکی از مهمترین قوانین طلایی موفقیت بیشتر آشنا خواهید شد.

معجزه شکرگزاری

شکرگزاری چیست ؟

شکرگزاری واقعی و حقیقی به معنای این است که از تمام نعمت هایی که پروردگار یکتا در اختیار ما قرار داده به جا و درست استفاده کنیم. این نوع از شکرگزاری است که می‌توان واقعاً به آن معجزه شکرگزاری گفت.

شکرگزاری زیباترین راه ابراز عشق و محبت نسبت به تمام داشته‌های ما در زندگی‌ست. تمام چیزهایی که اگر هر یک از آنها حتی برای یک روز از ما گرفته شود، بدون‌شک زندگی‌مان با چالشی جدی، مواجه خواهد شد.

قانون شکرگزاری

تغییر همه چیز در زندگی با معجزه‌ای به نام شکرگزاری 

شکرگزاری باعث می‌شود تا بلافاصله انرژی اطراف شما تغییر کند. نگرش شکرگزاری همچنین شما را در هماهنگی با منبع، یعنی خداوند قرار می‌دهد و این‌ها باعث می‌شوند تا اتفاقات خوب بیشتری به سمت شما جذب شوند.

هر زمان که در زندگی احساس می‌کنید با مشکلات روبرو شده‌اید و یا اگر می‌بیند که چالش‌هایی در زندگی شما وجود دارد که بر تفکر و ذهن شما اثر می‌گذارد، اگر شما بر روی مشکلتان تمرکز کنید و انرژی خود را صرف مشکل خود کنید در این صورت نه تنها مشکل شما حل نمی‌شود، بلکه مشکل هر روز بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود.

قانون شکرگزاری

والاس واتلز در کتاب علم ثروتمندشدن (نویسنده آمریکایی 1860-1911) می‌گوید:

ذهن سپاسگزار به طور دائم بر روی بهترین‌ها تمرکز می‌کند بنابراین، تمایل دارد بهترین شود، این شکل یا شخصیت سپاسگزار همواره بهترین‌ها را نیز دریافت می‌کند.

شکرگزاری گذشته را برای‌مان معنادار می‌کند، آرامش را به زمان حال‌مان می‌آورد و چشم‌مان را نسبت به آینده باز می‌کند. ( ملودی بیتی )

قانون شکرگزاری

قدرت شکرگزاری چه تاثیری در زندگی ما دارد؟

گاهی انجام یک تشکر و سپاسگزاری ساده از اعضای خانواده، همسر، همکار، دوست یا هر شخص دیگری، این مفهوم را می‌رساند که شما قدردان زحمات آن‌ها هستید و ارزش کاری که برایتان انجام شده را می‌دانید! گاهی همین تشکر نکردن ساده، زندگی و موقعیت‌های شغلی افراد بسیاری را به مرز خطر و نابودی برده است!

اگر سپاسگزار و قدردان نباشید، مطمئن باشید به مرور زمان دیگران رغبت کمتری برای انجام کارهای شما دارند و یا ممکن است، کم‌کم از کیفیت کاری که برایتان انجام می‌دهند، بکاهند؛ زیرا فکر می‌کنند کارشان بی‌ارزش بوده است و وقت و انرژی خود را بیهوده برای شما تلف کرده‌اند و شاید اگر من و شما هم به جای آن اشخاص باشیم، همین فکر را می‌کردیم!

 


انجام تشکر و سپاسگزاری، ساده‌ترین، بی‌هزینه‌ترین و کمترین وقت و انرژی را از ما می‌گیرد ولی بالاترین تاثیرگذاری را خواهد داشت،

و حداقل کاری است که برای جبران لطفی که به ما شده می‌توانیم در قبال دیگران انجام دهیم.


 

دارن هاردی و همسرش

دارن هاردی در کتاب ارزشمند اثر مرکب می‌گوید:

تصمیم گرفتم دفتری را برای قدردانی از همسرم تهیه کنم و هر روز تا یکسال، یک مورد از کارهایی که به خاطر آن از همسرم باید تشکر می‌کردم را می‌نوشتم؛ بخاطر کارهایی که برای من و فرزاندانم انجام می‌داد، غذای خوبی که درست کرده بود، مدل موی زیبایش، نوع لباس پوشیدنش و یا رفتارش با دوستان مشترک‌مان و ... و هر روز به دنبال چیزهایی بودم که قدردان آن باشم و بعد از یک سال که دفتر پر شده بود، سرانجام در روز تولدش دفتر را به او هدیه دادم.

همسر دارن هاردی پس از دریافت این هدیه به او گفته بود که، این هدیه، با ارزش‌ترین هدیه‌ای است که در زندگی‌اش، دریافت کرده است، بعدها دارن هاردی در کتابش می‌نویسد که این روش تاثیر فوق‌العاده‌ای بر رفتار خودش گذاشته بود و دیگر به نکته‌های مثبت زندگی بیشتر توجه می‌کرده است.

قانون شکرگزاری

شکرگزاری و مزایای آن

طبق مطالعات و تحقیقات انجام شده در دنیا، تمرین شکرگزاری بر احساسات و سلامت عاطفی ما تأثیر می‌گذارد. در اینجا به برخی از این موارد اشاره می‌کنیم:

 

 1- ما را شادتر می‌کند.

بر اساس تحقیقاتی که رابرت امونز و مایکل مک کالوخ ( Emmons & Mc Cullough ) در سال ۲۰۰۵ انجام داده‌اند به این نتیجه رسیده‌اند که، روزانه پنج دقیقه نوشتن در مورد آنچه که از آن سپاسگزاریم می‌تواند، شادی ماندگار و بلندمدت ما را بیش از ۱۰٪ افزایش دهد.

2- بهزیستی روانشناختی را افزایش می‌دهد.

دانشمند محقق چین چه لین (۲۰۱۷ Chih-Che Lin) پس از تحقیقات بسیار به این نیتجه رسید که حتی هنگام کنترل شخصیت، سطح بالایی از شکرگزاری تأثیر مثبت زیادی بر بهزیستی روانشناختی، عزت نفس و افسردگی دارد. اساساً، این بدان معناست که ما می‌توانیم با تجسم سپاسگزاری و شکرگزاری واقعی، از بهترین مزایای شکرگزاری بهره‌مند شویم.

3 - حسادت را کاهش می‌دهد.

شکرگزار بودن روزانه، حسادت را از بین می‌برد. تحقیقات نشان داده است که شکرگزاری حسادت را کاهش می‌دهد، احساسات مثبت را تقویت کرده و در نتیجه فرد را مقاوم‌تر می‌کند. اگر به خاطر داشته‌های‌مان سپاسگزار باشیم، دیگر دلیلی برای حسادت به دیگران وجود نخواهد داشت.

4 - عزت نفس ما را افزایش می‌دهد.

شکرگزاری و در نتیجه قدردانی، می‌تواند به افراد کمک کند تا نسبت به شرایط خود احساس بهتری داشته باشند و در نتیجه احساس بهتری نسبت دیگران را نیز تجربه کنند.

قانون شکرگزاری

راه‌‏های اثربخش در جهت پرورش شکرگزاری

شکرگزاری و قدردانی به افراد کمک می‌کند تا به جای آنچه که ندارند، روی داشته‌هایشان، تمرکز کنند و اگرچه ممکن است در ابتدا احساس ساختگی‌بودن این حس به آنها دست بدهد، اما با ادامه و تداوم شکرگزاری این حس، به یک رویداد واقعی تبدیل خواهد شد و طبیعتا اثرات و نشانه‌های معجزه‌وار آن، در زندگی‌شان کم‌کم نمایان خواهد شد.

در ادامه این مقاله در مدرسه توسعه فردی به چند روش برای پرورش شکرگزاری اشاره می‌کنیم:

1 - یادداشت تشکر آمیز بنویسید.

با نوشتن یک متن قدردانی، سپاسگزاری خود را نسبت به کسی که تاثیرگذاری زیادی در زندگی شما داشته است ابراز کنید، این شکرگزاری باعث می‌شود شخص در زندگی خود شادتر باشد و روابط خود را با افراد دیگر بهبود بخشد.

2 - از نظر ذهنی از دیگران تشکر کنید.

وقت نوشتن ندارید یا برای انجام این کار مشکل دارید؟ ولی شما می ‌توانید در ذهن خود و با فکر کردن در مورد تشکر از شخصی که کار خوبی برای شما انجام داده است به مزایای سپاسگزاری در زندگی خود دست پیدا کنید.

3 - یک صفحه اینترنتی یا اجتماعی برای شکرگزاری داشته باشید.

با نوشتن و یا به اشتراک گذاشتن افکار خود در مورد هدایایی که هر روز دریافت می‌کنید، این عادت را در خود ایجاد کنید.

4 - نعمت‌های خود را بشمارید.

هر هفته زمانی را برای نوشتن درباره نعمت‌های خود انتخاب کنید. در مورد آنچه که به دست آورده‌‌اید یا از آنچه سپاسگزار هستید، تأمل‌کنید. هنگام نوشتن، احساساتی که هنگام آن اتفاق خوب برای شما رخ داده است را دوباره احساس و به آنها فکر کنید.

5 - یک ارتباط معنوی داشته باشید.

یک ارتباط معنوی خاص، می‌تواند باعث پرورش شکرگزاری شود. عبادت و سپاسگزاری از خداوند سبب می‌شود نسبت به نعمت‌هایی که در اختیار دارید بیشتر توجه کنید.

6 - مراقبه کنید.

مراقبه ذهن آگاهی شامل تمرکز بر لحظه فعلی بدون قضاوت است. اگرچه افراد غالباً روی کلمه یا عباراتی تمرکز می ‌کنند (مانند صلح)، اما تمرکز بر روی آنچه که از آن شکرگزار هستید (گرمای خورشید، صدای دلنشین و غیره) نیز امکان پذیر است.


تشکر می‌تواند زندگی‌تان را بسازد و یا آن را تغییر دهد. تمایل و خواست شما، برای به زبان‌آوردن قدردانی‌تان تنها چیز لازم است.

( مارگارت کازینز )


 

خدایا متشکرم

کلام آخر

وقتی در زندگی‌مان مشکلی به وجود می‌آید و یا کمبودی را احساس می‌کنیم، شکر‌کردن و سپاسگزار بودن بابت نعمت‌هایی که داریم باعث می‌شود بفهمیم در عوض چیزهایی که نداریم کلی چیز دیگر هست که خداوند مهربان به ما اعطا کرده است و به این ترتیب دلایلی وجود خواهند داشت که به خاطرشان زندگی کنیم، قدرشان را بیشتر بدانیم و درنتیجه سپاسگزار باشیم.

 


شکرگزاری، گفتن یک کلمه نیست بلکه احساس رضایت و خوشحالی از داشته‌‌هاست.


 

اشتراک گذاری

مطالب مشابه

سخنان بزرگان در مورد هدف
29 تیر 1400

هدف و هدف‌گذاری از دیدگاه بزرگان


بیشتر بخوانید
سخنان بزرگان درباره موفقیت
15 تیر 1400

موفقیت از دیدگاه بزرگان


بیشتر بخوانید
اهمیت استعدادیابی
18 اردیبهشت 1400

اهمیت استعدادیابی


بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جلسه خصوصی
مقالات آموزشی
کتاب
آزمونهای معتبر
کوچینگ
مستندهای انگیزشی

جدیدترین مقالات

  • هدف و هدف‌گذاری از دیدگاه بزرگان
  • موفقیت از دیدگاه بزرگان
  • قانون شکرگزاری
  • اهمیت استعدادیابی
  • زندگینامه ایلان ماسک

شما در مدرسه توسعه فردی حمید علیخانی هستید. این وب‌سایت در عین‌ حالی که تلاش میکنه تو رو با مباحث کوچینگ، توسعه‌فردی و … آشنا کنه، قراره پلی باشه بین من‌ و‌ تو، تا شاید روزی بتونم در ایجاد تحول و تغییر در زندگیت، نقشی داشته باشم.

مشهد، خیابان راهنمایی، مجتمع تجاری – اداری سلمان

38481403 – 051    |     info[at]HamidAlikhani.com

|      امور مراجعین:    0959 801 0915      |

تمامی حقوق و مالکیت معنوی این وب‌سایت، به مدرسه توسعه فردی حمید علیخانی تعلق دارد.
  • کوچینگ VIP
  • قوانین و مقررات
  • تماس با ما
0
  • همه ما در زندگی، برای ایجاد تغییرات مثبت، به یک کوچ حرفه‌ای نیاز داریم. ( آنتونی رابینز )
  • کوچینگ VIP
  • قوانین و مقررات
  • تماس با ما

ارتباط در واتساپ